vrijdag 25 juli 2008

Dag 10, 25 juli: Canyon de Chelly - Monument Valley


Temperatuur: 35 graden Celcius
Vandaag gereden: 109 mijl / 175 km

Vanmorgen om 7.15 uur opgestaan. Dat dachten we tenminste. Bleek dus dat het hier een uur later is! Hetzelfde gebeurde ons 16 jaar geleden. Was het dus geen 7.15 uur maar 8.15 uur.
Ontbeten, nog even wat foto’s gemaakt en om 9.45 uur vertrokken.
Om 10.00 uur zijn we begonnen aan de White House Trail. Om 10.45 uur kwamen we beneden aan bij de White House Ruins. Dit zijn ruines van rotswoningen. Het was ontzettend warm en we liepen constant in de volle zon. Toen weer terug naar boven. We hadden gelukkig voldoende water bij ons. En weer deden we de terugweg sneller dan de heenweg, net als in de Grand Canyon. Weer terug gekomen bij de camper hebben we eerst maar een waterijsje genomen. Dat smaakt goed na zo’n verhitte wandeling!
Toen op weg gegaan naar Monument Valley. Eerst nog even getankt, want ook hier is de benzine minder duur. Van Canyon de Chelly naar Monument Valley is een ontzettend mooie weg. We hebben dus weer genoten onderweg van het uitzicht. Achter de bergen zagen we weer flinke regenbuien, maar wij hebben het droog gehouden.
Omdat we maar een redelijk korte afstand hebben gereden vandaag, kwamen we bijtijds aan in Monument Valley. Het blijft indrukwekkend om te zien. Onderweg nog even gestopt voor wat foto’s. Wel vervelend dat er dan weer direct een Indianenmeisje naar je toekomt met zilveren sieraden. Nee, we willen echt niets kopen. Gisteren in de supermarkt werd er ook al gebedeld door een oude Indiaan. Die hebben we toen maar een dollar gegeven.
Aangekomen op de camping eerst maar weer eens 3 wassen gedraaid. Erg schoon geworden is het niet, maar ach het ruikt weer fris.
Nu zit ik heerlijk in de schaduw van de camper mijn verslag te typen. Jerry is net met de kids naar het zwembadje geweest. Het is eerder een veredeld ligbad, er mogen ook niet meer dan 15 mensen tegelijk in. Maar ja, je koelt lekker af.
’t Is nu bijna 18.45 uur dus ga zo maar eens aan het eten beginnen. Weet niet of er vanavond nog iets te vertellen is, maar dat kan ik er altijd nog bijzetten. Lang leve internet.
Vanavond na het eten nog even een rondje gewandeld over de campground. Er zijn hier ontzettend veel Nederlanders. Zoveel hadden we er nog niet eerder gezien. De camping is ook helemaal vol. ’t Is maar goed dat wij in Nederland al geboekt hadden.

Geen opmerkingen: