donderdag 17 juli 2008

Dag 2, 17 juli: New York


Temperatuur: 30 graden Celcius

Vanmorgen om 3 uur was ik eigenlijk al uitgeslapen. Om 4 uur weer wakker, om 5 uur weer wakker en uiteindelijk om 5.45 uur maar uit bed gegaan en onder de douche gestapt.
Ook de rest was al vroeg wakker zodat we om 6.45 uur al buiten liepen op weg naar Battery Park. Daar via de wandelpromenade naar de gratis Ferry gelopen. Was een mooie wandeling.
De Ferry naar Staten Island was erg leuk. We gingen vlak langs het Vrijheidsbeeld. De reis duurde een klein uurtje. Daarna zijn we met de Metro richting Madison Square Garden gegaan. We kwamen er onderweg achter dat we onze toegangskaarten voor het Empire State Building waren vergeten, dus moesten we eerst weer terug naar het hotel om deze op te halen.
Onderweg toen eerst maar even bij Starbucks een heerlijke koffie genomen. Ik begrijp nu waarom die Amerikanen hier zo dol op zijn. Het is heerlijk.
Toen weer naar het Empire State Building. Gelukkig hadden we thuis al de kaarten besteld, dat scheelde weer wachttijd. Ook hier zijn er strenge veiligheidsvoorschriften. Riemen af, en alles door de X-ray. Het uitzicht was geweldig. Daarna door naar Madison Square Garden.
naar het zuiden van Central Park, maar de Metro sloeg wat haltes over zodat we uitkwamen bij het noordelijke deel van Central Park. Een deel door het park gelopen, toen een deel 5th-Avenue gelopen, toen weer door Central Park naar Strawberry Fields. Daarna het park uit en weer verder gewandeld over 5th-Avenue. Daar nog het Grand Central Station bekeken, heel erg mooi. Toen weer verder gelopen naar de NBA-Superstore, waar de kinderen het een en ander hebben gekocht. Daarna weer verder gelopen. Ondertussen was het al 18.00 uur geworden, en we kregen honger. Lekker pizza gegeten. Voor de verandering maar weer verder gelopen op 5th-Avenue. Nog wat kleding gekocht, voor mij nieuwe wandelschoenen gekocht. Weer koffie gedronken bij Starbucks. Als laatste hebben we Times Square bekeken. Wat geweldig om te zien, al die neon. Toen waren we het eigenlijk allemaal een beetje zat na al die kilometers. Julian was de enige zonder blaren. Terug naar het hotel en lekker onder de douche gegaan.

Geen opmerkingen: