zondag 27 juli 2008

Dag 12, 27 juli: Moab (Arches National Park)


Temperatuur: 36 graden
Vandaag gereden: 57 mijl / 92 km

Vanmorgen de wekker gezet op 7.00 uur, omdat we naar Arches gingen en ik had gelezen dat je daar vanwege de warmte vroeg naar toe moest gaan. Om ongeveer 8.30 uur kwamen we aan in Arches. Als eerste gingen we de Park Avenue Trail lopen. Een wandeling van 1,6 km langs rotsformaties die vanwege hun vorm vernoemd zijn naar Park Avenue in New York.
Was leuk om te doen en een groot deel van de wandeling was in de schaduw. Vervolgens zijn we doorgereden naar Balanced Rock, en daar een korte wandeling van 500 meter gemaakt om Balanced Rock heen. Daarna doorgereden naar The Windows Section, een deel in het oosten van Arches. Daar hebben we een wandeling gemaakt van 1,6 km rond de North Window en de South Window. Beide zijn natuurlijke bogen in de rotsen, veroorzaakt door erosie en water. Was mooi om te doen, maar het werd al flink warmer. Toen doorgereden richting Delicate Arch, het symbool van Utah. Naar Delicate Arch kan je een wandeling maken van 4,8 km, met een hoogteverschil van 146 meter en zonder schaduw. Omdat het zo warm was zagen we dat niet zitten. Daarom hebben we de Upper Viewpoint loop gedaan, een rotsige route naar boven van 800 meter, waar je Delicate Arch van wat ver weg kunt zien. Hierna zijn we naar een parkeerplaats gereden waar we geluncht hebben met uitzicht op Fiery Furnace.
Na de lunch doorgereden naar Devils Garden Trailhead, het noordelijke deel van het park. Daar hebben een wandeling van 2,6 km gemaakt naar Landscape Arch, een natuurlijke boog, groter dan het oppervlak van een football-veld. Zonder schaduw, dus erg warm. Na deze wandeling hadden de kinderen het helemaal gehad. Het was ondertussen ongeveer 14.00 uur en zijn toen teruggegaan naar de camping. We hadden eigenlijk nog naar een zwembad gewild, maar dat was gesloten. Jerry en ik zijn samen nog even met de fiets naar Moab gegaan. Toen we terugkwamen zijn we met z’n vieren naar het minizwembadje van de camping gegaan om af te koelen. We waren net terug bij de camper toen Martin en Marianne kwamen. Marianne is een collega van Jerry en actief op het AA-forum. Gezellig gekletst en aan de limonade gezeten, omdat we in Moab zitten en we nog geen wijn hebben kunnen kopen. Vanmiddag wel een liquorstore gezien maar die is dicht op zondag, en in de supermarkt is geen wijn te krijgen.
Daarna met z’n allen gaan eten bij Moab Brewery. Was erg lekker en gezellig. Toen we buiten kwamen regende het, maar het was nog steeds warm. We moeten nu dus verplicht binnen zitten, maar wel met de airco aan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi allemaal

We lezen met plezier elk verslag dat Diana maakt.
Het is leuk jullie zo van afstand te volgen.
We hebben gehoord dat er brand is bij Yosemite We hopen dat dat geblusd is tegen de tijd dat jullie er aankomen.
Liefs van ons allemaal en nog een fijne tijd daar
Marja