donderdag 24 juli 2008

Dag 7, 22 juli: Flagstaff - Grand Canyon


Temperatuur: 27 graden Celcius
Vandaag gereden: 102 mijl / 164 km.

Vandaag uitgeslapen tot 7.45 uur. We zijn nu helemaal gewend aan de Amerikaanse tijd. Eerst maar even met een tas vol vuile was naar de laundry gegaan en daar drie wasmachines gevuld. Het wassen ging snel, maar het drogen was een ander verhaal. Iedere twaalf minuten moest ik terug om te kijken of de was droog was, omdat er maar één muntje tegelijk in ging. Ondertussen op ons gemak een ontbijtje gemaakt. Na het ontbijt de was op gaan vouwen, en ondertussen konden de kids allebei nog even op MSN. Uiteindelijk om een uurtje of 11 vertrokken.
De weg van Flagstaff naar Grand Canyon is erg mooi. Iedere keer weer een heel ander landschap. Soms had het wel wat weg van Frankrijk. Onderweg nog een flinke regenbui gehad, maar toen we aankwamen was het weer mooi. Eerst maar met de camper naar Mather Campground gereden. Daarvandaan zijn we met de fiets naar Canyon View Information Plaza gereden, maar eerst even langs de winkel gefietst om zonnebrand te halen. Was goed te doen op de fiets. Daarvandaan weer doorgefietst naar Mather Point. Het blijft een fantastisch natuurverschijnsel. Toen de fietsen geparkeerd en verder gewandeld richting Yavapai Observation Station. Onderweg natuurlijk de nodige foto’s en film gemaakt. Weer terug naar de fietsen en nog even gestopt bij de Information Plaza, en daar even binnen rond gekeken.
Toen terug naar de camper, want de kids vonden het wel welletjes.
Vanavond lekker gebbq’t. Jerry en ik wilden eigenlijk samen nog terug naar de Canyon om de zonsondergang te bekijken, maar het duurde een beetje langer dan gepland voordat de bbq heet was. Die optie gaat dus morgenavond in de herkansing. Vanavond dus lekker bankhangen, verslagje maken en dadelijk alle foto’s bekijken die we tot nu toe hebben gemaakt. Internet hebben we niet, dus ook geen ruzie wie er op de pc mag!

Geen opmerkingen: