zaterdag 26 juli 2008

Dag 11, 26 juli: Monument Valley - Moab


Temperatuur: Wisselend, ook regen gehad, in Moab 30 graden Celcius
Vandaag gereden: 195 mijl / 314 km

Vanmorgen hoorden we al heel vroeg een hoop campers vertrekken. Wij zijn nog lekker blijven liggen tot 7.15 uur. Op ons gemak douchen, ontbijten (we hadden net buiten de tafel gedekt toen het ging regenen) en toen de boel weer inpakken. Om 10.00 uur vertrokken. We hadden besloten om niet meer naar Monument Valley zelf te rijden, omdat het eigenlijk niets toevoegt. We hadden nl. eigenlijk het plan om met de fiets er naar toe te rijden. Wel nog even gestopt om de beroemde foto’s te maken.
Toen verder gereden. Onze eerste stop was bij Mexican Hat. Ook hier alleen maar even gestopt om een foto te maken. Daarna door naar Goosenecks State Park. Heel mooi. Een canyon, uitgesleten door de San Juan River. Hier even rondgelopen en een paar mooie foto’s gemaakt. Daarna verder gereden naar Natural Bridges National Monument. We zagen aan het begin van de weg al staan dat de weg niet aan te raden was voor RV’s, maar ach, wij zijn wel wat gewend. We hebben 16 jaar geleden ook de Apache Trail en Monument Valley met de camper gereden. Na een paar mijl kwamen we bij de Moki Dukway. Een hele smalle, steile dirtroad van 6 mijl lang. We moesten af en toe de billen flink bij elkaar houden en de camper werd behoorlijk door elkaar geschud. Maar ook dit keer ging het wel goed. Oké, er lag het een en ander op de grond en de plank boven de magnetron was naar beneden komen zeilen, maar voor de rest heeft ons huisje zich goed gehouden. Aangekomen bij Natural Bridges hebben we het park rond gereden. Er loopt een loop van 15 mijl door het park. Vanwege flinke donderwolken en regenbuien werd ons afgeraden om een trail te lopen. Onderweg weer gestopt voor de nodige foto’s. Bij de tweede brug ging het al voorzichtig regenen. Ik ben toen toch nog naar het uitzichtpunt gelopen voor de foto’s, maar ben toch wel nat geregend. Daar heeft Jerry vast een leuk filmpje van gemaakt. Toen doorgereden naar de derde (laatste) brug. Omdat het toen even flink regende hebben we eerst maar even op ons gemak wat gedronken. Toen toch nog een kleine trail gelopen van zo’n ½ mijl naar de Bridge. Dat is toch mooier dan een foto maken van grote afstand. Dit hebben we net droog gehouden.
Toen door naar Moab. Onderweg in Blending boodschappen gedaan, een paar korte broeken gekocht en getankt. De benzine is hier een stuk duurder dan we de laatste paar dagen gewend waren.
We hebben vandaag weer zoveel mooie natuur gezien. Iedere keer weer verbazen we ons over het landschap waar we doorheen rijden. En iedere keer weer denken we dat we nu wel het mooiste hebben gezien.
Om 18.00 uur kwamen we aan in Moab. Hier was het droog en warm. Na ons geïnstalleerd te hebben, heeft Jerry de bbq aangestoken en hebben we lekker gegeten. Nu is Jerry met de kinderen in het zwembad en zit ik hier in het bijna donker om 20.00 uur nog lekker buiten. En nu maar weer kijken welke foto ik bij het verslag zal zetten.

2 opmerkingen:

Anja zei

Veel pezier in Moab, het is zóó mooi daar!

Anoniem zei

Ik heb zojuist jullie verslag tot nu toe gelezen. Wat hebben jullie al veel gezien! Leuk om dit live te volgen.
Veel plezier nog.

Groetjes Elly (michelly)