dinsdag 29 juli 2008

Dag 14, 29 juli Capitol Reef Nat. Park - Bryce Canyon Nat. Park


Temperatuur: 31 graden Celcius
Vandaag gereden: 129 mijl / 208 km 3929

Vanmorgen in de camper gedoucht, op ons gemak ontbeten en toen vertrokken van de camping. Een stukje van de Scenic Drive gereden naar Grand Wash. Het laatste stuk was een dirtroad, dus voorzichtig rijden. Daarna de Grand Wash Trail gelopen, een wandeling door de Narrows. Het was geen rondje lopen, moesten dus heen en weer. We hebben hem ongeveer 2 mijl gelopen en zijn toen weer terug gelopen naar de camper omdat het erg warm werd in de zon. Nog even een waterijsje gegeten en toen onze weg vervolgd richting het westen waar we het park weer gingen verlaten. Onderweg nog even gestopt bij een Panorama point. Toen het park uitgereden en via Scenic Byway nr. 12 richting Bryce Canyon vertrokken. Onderweg weer veel mooie natuur gezien. In het Dixie National Forest heel veel hoge berkenbomen gezien zonder blad. Was heel apart om te zien. We moesten een heel stuk naar boven rijden. Het viel ons op dat er op een hoogte van 2700 meter nog bomen groeiden, terwijl de boomgrens in Europa veel lager ligt. Toen een stuk door Grand Staircase Escalante National Monument gereden. Op een gegeven moment reden we op het bovenste puntje van een berg over een vrij smalle weg. Aan allebei de kanten liep het naar beneden. Aan de linkerkant niet zo steil, maar aan de rechterkant eindigde het in een diepe Canyon. Wel een beetje eng en ik was blij dat ik niet achter het stuur zat.
Om een uurtje of vier kwamen we aan in Bryce Canyon. Eerst maar even vier wassen gedraaid, want we hadden dit keer ook het beddengoed er bij zitten. Toen even naar de supermarkt gelopen. Maxime moest nog even iets kopen voor iemand. Kan niet zeggen wat en voor wie, want dan is het geen verrassing meer.
’t Is nu 21.30 uur en Jerry is met de kids naar het zwembad. Omdat internet hier geen bereik heeft moet ik dadelijk met m’n laptop naar de receptie, omdat we hier geen bereik hebben. Morgen gaan we Bryce Canyon bekijken.

Geen opmerkingen: