donderdag 24 juli 2008

Dag 8, 23 juli: Grand Canyon


Temperatuur: 30 graden Celcius

Vandaag een dagje niet gereden, ook wel eens lekker. Vanmorgen om 7.30 uur opgestaan. Douches moest in de camper omdat de campground op het park verder geen faciliteiten heeft.
Het is te doen, maar royaal is anders. Ach, blijft het toch nog een beetje kramperen.
Daarna lekker buiten ontbeten, het enige jammere is dat we nog steeds geen echt lekker brood hebben kunnen vinden. Zulke grote supermarkten, enorm veel keus, maar een beetje normaal brood ho maar. Om een uurtje of tien vertrokken naar de Canyon. Eerst een stukje lopen en toen met de shuttlebus van Shrine of the Ages naar Bright Angel Lodge. Daar een stuk gelopen van de Bright Angel Trailhead. We hebben 50 minuten naar beneden gewandeld en terug hebben we er 35 minuten over gedaan. Komt waarschijnlijk omdat we op de heenweg iedere keer stil hebben gestaan om foto’s te maken en te filmen. Ook nog een aantal condors gezien. Heel bijzonder. De weg naar boven was behoorlijk pittig, vooral het eerste stuk. Dat ging behoorlijk steil, en volop in de zon. Boven gekomen eerst maar wat te drinken genomen en een ijsje gegeten. Daarna hebben we de Rimtrail gelopen tot aan Yavapai Observation Station. Onderweg ook weer heel wat stil gestaan en foto’s gemaakt.
Om een uur of drie waren we terug bij de camper. Alles bij elkaar hadden we zo’n 12 km gelopen. Op de camping lekker in de schaduw gezeten, cola’tje erbij, boekje gelezen en een tukje gedaan.
Zo, ik kom net schoon onder de douche vandaan. Heb wel een jasje van zand uitgetrokken zeg!
We zijn vanavond na het eten nog met de fiets naar de canyon gereden om de zonsondergang te zien. We moesten ons wel haasten. We gingen hier om 19.30 uur weg, en de zonsondergang was om 19.40 uur. We stonden niet op het meest geweldige punt, maar het was toch erg mooi.
Nu zitten we lekker buiten aan de koffie met appeltaart cq donuts. Boven ons een geweldige sterrenhemel. Vanavond niet te laat naar bed want morgen hebben we weer een lange dag rijden voor de boeg naar Canyon de Chelly. Straks nog wel even de foto’s bekijken.

Geen opmerkingen: