dinsdag 29 juli 2008

Dag 13, 28 juli: Moab - Capitol Reef National Park


Temperatuur: 30 graden Celcius
Vandaag gereden: 148 mijl / 238 km

Vanmorgen geslapen tot 7.45 uur. Douchen, op ons gemak ontbijten en koffie drinken en om een uurtje of 11 vertrokken. Eerst even langs de RV-Repair gereden, maar die konden ons niet helpen. We kunnen nl. vanaf dag 3 de deur niet meer open krijgen van buitenaf. Iedere keer als we weg gaan is het check, check, dubbel check of we echt wel de sleutel bij ons hebben omdat we anders niet meer binnen kunnen komen. Ook is van beide keukenkastjes een schroefje afgebroken zodat af en toe het serviesgoed naar buiten komt zeilen. Daarom moeten we dus iedere keer als we gaan rijden de glazen en borden in bed leggen. Maar helaas kon de Repair-meneer ons dus niet helpen en is het probleem nog steeds niet verholpen.
Hierna maar weer eens boodschappen gedaan. Heerlijke verse pizza’s en foccacia gekocht voor vanavond en voor morgen staat er weer bbq op het menu. Daarna gaan rijden. We zouden vandaag nog naar Dead Horse Point State Park gaan en naar Canyonlands, maar omdat we aan de late kant waren hebben we dit maar overgeslagen. We wilden nl. bijtijds aankomen op de camping in Capitol Reef, omdat het op “First come – First serve” basis is.
Zo kwamen we dus om 15.15 uur aan op Fruita Campground. Een mooie camping, heel veel groen. Er lopen hier zelfs herten op de camping. Vanmiddag zijn Jerry en ik nog even samen naar het Visitor Center gelopen. Onderweg zag ik een dier lopen. Ik dacht eerst dat het een bever was, maar het bleek een Yellow-bellied marmot te zijn. Heel wat anders dan de marmotjes die we in Nederland in de dierenwinkel zien! Toen ik een foto wilde maken zag ik dat er achter de boom nog eentje zat. Ze waren zeker 50 cm lang.
De wandeling naar het Visitor Center was heen en weer ongeveer 2 mijl. Vandaag toch nog wat beweging gehad dus! Nu zitten we lekker buiten. Net lekker gesmuld van onze pizza met een Moab Brewery biertje erbij. De sproeiers voor het gras staan aan, we blijven net droog!
Hier geen internet, dus het verslag van vandaag kan nog niet online gezet worden.
En zo is dag 13 ook al weer bijna voorbij.
Nog even een kleine update. Gisteravond gingen we nog even een stukje wandelen toen we langs het Amphietheater kwamen waar een ranger net aan haar verhaal begon. Wij dachten een interessant verhaal te horen te krijgen over het ontstaan van het park. Deze ranger had echter als specialisatie appels, dus we hebben zo’n 3 kwartier moeten luisteren naar het ontstaan van appels. Daarna wel heerlijk kunnen slapen!

Geen opmerkingen: