zaterdag 2 augustus 2008

Dag 17, 1 augustus: Zion Nat. Park - Las Vegas


Temperatuur: 43 graden Celcius
Vandaag gereden: 167 mijl / 269 km

Vanmorgen al om 7.10 uur wakker. Niet alleen vanwege de warmte, maar ook omdat er vlakbij gebouwd wordt, en de bouwvakkers waren al volop aan het timmeren.
Douchen, ontbijten, en daarna vol bewondering een enorme colonne grote mieren die onze kruimels van het ontbijt kwamen opruimen. Nadat we alles opgeruimd hadden hebben we de camper verplaatst naar het parkeerterrein van het Visitor Center, waar we de shutte-bus hebben genomen naar Zion Lodge. Daarvandaan hebben we de wandeling naar de Emerald Pools genomen, een mooie wandeling onder de bomen door naar een waterval. Weer terug beneden nog even afgekoeld in de rivier, want het was al heel vroeg heel warm.
Om 13.00 uur zijn we vertrokken richting Las Vegas, waar we om 16.00 uur aankwamen. Vandaag konden we nl. de klok weer een uur terugzetten. We voelden onderweg al aan de ruiten van de camper dat het steeds warmer werd. Toen we aankwamen bij Sam’s Town RV Park sloeg de warmte ons om de oren, ’t was maar liefs 43 graden! Nadat we snel de stroom aan hadden gesloten zodat de airco aan kon, heb ik maar weer eens 3 wassen gedraaid. Toen de was in de machines zat, zijn Jerry en ik even samen rond gelopen en zagen de camper van Jan Gijs staan. Jan Gijs kennen we van het AA-forum en ik wist dat hij dezelfde dagen op deze camping zou staan. Even aangeklopt en elkaar even kort gesproken, want zij waren ook net aangekomen. Toen weer naar de was die klaar was, deze in de droger gedaan, snel terug naar de camper om zwemkleding aan te doen en toen snel door de hitte naar het verkoelende zwembad. Daar even verder gekletst met Jan Gijs + familie. Zij zijn hier samen met Duitse vrienden. Nog even gezellig gekletst, daarna het water in geplonsd, terug naar de was die ondertussen klaar was, deze opgevouwen, terug naar de camper en een pan pasta klaar gemaakt. Om 21.00 uur met de shuttlebus vertrokken naar The Strip. Geweldig, al die lichtjes. We waren afgezet bij het Paris Las Vegas, dus eerst maar een foto gemaakt van de Eiffeltower. Daarna doorgelopen naar Ceasars Palace. Schitterend, al dat marmer en die mooie beelden. En leuk, al die ouwetjes in het casino! Toen verder The Strip afgelopen richting Downtown. Eerst maar even alle drie een grote cola light gehaald bij de Mac, want we stikten alle vier van de dorst. Omdat de laatste pendelbus om 23.30 uur zou vertrekken vanaf California Hotel, moesten we op een gegeven moment toch door gaan lopen, en dan is die Strip toch behoorlijk lang! We gingen sneller en sneller, maar niet snel genoeg. Op een gegeven moment maar de bus genomen, waar we om 23.25 uur afgezet werden in de buurt van het California Hotel. Toen hard rennen, vragen en zoeken. Uiteindelijk, om precies 23.30 uur, zagen we de pendelbus staan. We hadden eigenlijk allebei al het idee dat we het niet meer zouden halen. En zo is toch ook deze dag weer goed afgelopen!!!

Geen opmerkingen: