vrijdag 8 augustus 2008

Dag 22, 6 augustus: Mono Lake - Yosemite Nat. Park


Temperatuur: 32 graden
Vandaag gereden: 115 mijl / 185 km.

Eigenlijk zit ik hier gewoon een beetje te liegen, want het is vandaag al 7 augustus. Heb gisteren nl. geen tijd gehad om m’n verslagje te schrijven. Maar, we doen net of het gisteren is.
Zijn niet meer naar Mono Lake gereden, want hadden een beetje de balen van de armoedige zooi hier. We zijn om ongeveer 10.30 uur vertrokken. Voordat we het park inreden even gestopt bij Ellery Lake, omdat het zo’n mooi legpuzzelplaatje was. Daarna doorgereden naar Yosemite. Er was even een korte wachttijd bij de ingang van het park, maar zo hadden Julian en ik mooi de tijd om even een foto te maken bij het Yosemite-bord. Toen de Tioga Road afgereden. We hebben zelfs nog sneeuw gezien. Bij het Tuolumne Meadows Visitor Center even gestopt om informatie over het park te halen en toen eerst maar doorgereden naar de camping, Hodgdon Meadow. Dat was nog een flinke rit, helemaal bij de westingang van het park, terwijl we bij de oostingang binnen waren gekomen. Op de camping even lekker gezeten met wat te eten en te drinken erbij. Daarna doorgereden naar Yosemite Valley, nog eens een rit van 3 kwartier. Toch wel jammer dat we niet in de Valley konden boeken. Dat komt omdat we op het moment van boeken (half maart) even niet in de gaten hadden dat hier de zomertijd al in was gegaan en we dus een uur te laat waren. Daarom was er alleen nog maar plaats op Hodgdon Meadow. Met de camping zelf is verder niets mis. De wegen zijn wel wat hobbelig, maar de camping ligt wel heel erg rustig. Ook is er geen mogelijkheid om met de camper water te tappen en afvalwater te dumpen.
Het park is echt ontzettend druk. Zowel onderweg als in de Valley is iedere parkeerplaats afgeladen. Ook wij hebben de auto geparkeerd in de Valley. Toen eerst maar even boodschappen gedaan, want we hadden echt niets meer te eten in huis. Gelijk maar voor 2 dagen boodschappen gedaan. Na het opruimen van de booschappen hebben we de Shuttlebus genomen naar het eind van de Valley om een wandeling te maken naar Mirror Lake. Ik zie daar altijd zulke mooie foto’s van. Alleen zijn die foto’s waarschijnlijk niet in de zomer gemaakt, want het meer stond bijna droog, dus weinig mirror. Het was nu een klein pootjebadenpoeltje. We hadden de heenweg een soort ruiterpad genomen, en terug over het asfalt. Zo hadden we in ieder geval wel een leuke wandeling gedaan. Daarna weer terug met de shuttle-bus naar de camper en terug naar de camping. Daar waren we om een uurtje of zeven. Lekker pasta gegeten, koffie gedronken en voor 22.30 uur lagen we allemaal op één oor.

Geen opmerkingen: